28.1.2016

Kokemus Jaakkiman Satuhierontavalmennuksesta

Satuhierontakoulutus järjestettiin Jaakkiman kampuksella "yleisön pyynnöstä" 23. - 24.1.2016. Satuhieronta on tarinan kerronnan ja kosketuksen yhdistävä menetelmä varhaiskasvatukseen. Satuhierontavelmennuksen kehittäjä ja kouluttaja Sanna Tuovinen loi rentouttavan ja hoitavan ilmapiirin.

Tämän kauniin tarinan kirjoittaja Aili Petäjämäki osallistui valmennukseen mummon roolissa, ja sujahti mainiosti samaan ryhmään varhaiskasvattajien kanssa. Aili toi valmennukseen lämpöä, iloa sekä omien sanojensa mukaan "mummoenergiaa", jonka voimalla syntyi seuraava kirjoitus omakohtaisista valmennuskokemuksista:

Olipa kerran iso talo. Sinne halusi kokoontua erilaisia ihmisiä. He kaikki tykkäsivät lapsista. He saivat opetusta miten rentoutua hoitamalla toinen toisiaan. Opettamassa oli hellä-ääninen henkilö, joka ei ääntään korottanut. Hiiren hiljaa me kuuntelimme ja rentouduimme. Miten suloista hoitoa me jokainen saimme omissa harjoituksissamme.

Sadun kerronta jatkuu tässä,
uutta maisemaa olemme katsastamassa.
Sinne kukkakedolle tahdon läheiset viedä,
jotka eivät vielä asiasta tiedä.
Lempeästi mukaan houkutellen,
hellästi hartioita taputellen.
Maisemasta lisää kertoen,
silitellen paineita pois purkaen.
Auringonsäteitä pyydän lämmittämään,
alakulon ajatuksia pyyhkimään.
Ilonpisaroita sade viskelee,
että jokainen riemusta hyppelee.
Näin kevyt on jokaisen mieli nyt,
ja mieli kuin uudestisyntynyt.
Tätä riemua tahdon kaikille kuuluttaa,
kukkakedolle polku rentouttaa
Miten ihana vaeltaa on taivaankannen alla,
Satuhieronnalla rentoutumalla.




27.1.2016

Kansanedustajavierailu Jaakkimassa

Kaakon kansanedustajat olivat maakuntavierailulla Jaakkimassa keskiviikkona 27.1.2016. Vierailunsa aikana he tutustuivat myös nuorten turvapaikanhakijoiden koulutukseen. Opettaja Else-Maj Uura jakoi vieraamme ja opiskelijamme ryhmiin. Jokainen ryhmä sai pohdittavakseen sanojen demokratia, uskonnonvapaus ja sananvapaus merkityksiä. Edellä mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen päästiinkin puhumaan harrastuksista, säästä ja ruuasta. Ihan parasta oli jalka- ja lentopallo! Kiitos kylässä käynnistä!