12.11.2014

KEITTIÖN KUULUMISIA



Keittiömestari Anu Narinen, Ruokolahdelta,  aloitti työskentelynsä opiston keittiössä maanantaina 10.11.14.

Pyysimme Anulta esittelytekstiä ja näin hän kertoo itsestään:

Olen työskennellyt monenlaisissa ravintoloissa, ja ollut mukana järjestämässä erilaisia 
tapahtumia messuista isoihin juhlatilauksiin. Työkokemusta on kertynyt yli 25 vuotta. Toimin Karjalan keittiömestareissa, hallituksen jäsenenä, sieltä ammennan uusia ideoita ja ammatillista osaamista yhdessä kollegoiden kanssa. Yhdistyksen kautta osallistumme erilaisiin tapahtumiin ja kehitämme reseptiikkaa yhteistyökumppaneille.

Pidän erilaisista haasteista joita tämä ala antaa. Olen hyödyntänyt kädentaitoja voihin, sokeriin ja kakkuihin. Voista syntyy vaikkapa hääpari. On hienoa yllättää ihmisiä, mitä raaka-aineista voi tehdä.


Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme lasta. Koko perheelle riittää kotona harrastusta, sillä laitumilla kirmailee 7 hevosta. Ravi,-ja ratsastus sekä miniatyyrihevoset takaavat että kumisaappaat saavat kyytiä ja sohvan kulma jää täyttämättä. Tosin kaksi kissaa kyllä laiskottelee mielellään sisätiloissa, ja koira lämpöisenä kylkiäisenä. Viime vuonna suoritin vastuuvalmentajan kurssin, se antaa luvan valmentaa hevosta ja ajaa kilpailuissa, sillä valmennan itse omaa ravihevosta jolla kilpailemme. Orivarsan koulutus on myös tällä hetkellä meneillään, ja tähtäimenä on saada se kilpailukuntoon parin vuoden sisään. Harrastus on hyvää vastapainoa keittiötyölle ja liikunta tulee kaupan päälle.



Tänään on kolmas päivä täällä Jaakkimassa ja olen hyvin iloinen tekemästäni ratkaisusta hakea tätä paikkaa. Talo on monipuolinen ja innostava. Uskon, että kädenjälkeni alkaa näkymään ruuassa ja somistuksissa, kunhan nämä käytännön asiat opitaan ensin.


Toivon yhteistyötä opettajien, opiskelijoiden ja myyntipalvelun asiakkaiden kanssa asioiden kehittämiseksi. Ideoita ja ajatuksia otetaan mielellään vastaan.


Terveisin Anu







Emännän tointa usean vuoden ajan hoitanut Liisa Toiviainen siirtyy eläkkeelle joulukuun alussa.

Toivotamme rentouttavia eläkepäiviä!

Virpi ja valmistuva salaatti

Päivin urakka: 200 korvapuustia

Juha salivuorossa

6.11.2014

Lisää äksöniä, toivoo oppilaskunta



Oma kahvio, joulupolku, ystävänpäivätapahtuma, titteleiden jako… monenlaista toimintaa on työn alla opiston oppilaskunnalla, joka on kuluneiden viikkojen aikana saanut uutta tuulta purjeisiinsa puheenjohtajansa Mirka Kaljusen (LOP12) johdolla. 

Oppilaskunnan muodostavat talon kaikki opiskelijat yhdessä. Hallitukseen, joka kokoontuu pari kertaa kuukaudessa, on nimetty jokaisesta ryhmästä kaksi edustajaa. He ovat kaikki innostuneita saamastaan luottamuksesta, ja uusia tempauksia opistoarjen elävöittämiseksi kehitellään aktiivisesti. Ison haasteen toiminnalle asettaa se tosielämän tilanne, että työssäoppimisjaksoilla ryhmät ovat eri aikoina - mm. siksi on nimetty varapuheenjohtaja, ja hänellekin vielä varahenkilö.

Mirkan mukaan oppilaskunnan tärkein tehtävä on olla välikäsi opiskelijoiden ja opettajien välillä. Asioita pyritään hoitamaan yhdessä konkreettisestikin, mistä kertoo mm. se, että aina ennen oppilaskunnan hallituksen kokousta pj ja sihteeri pohtivat esille otettavia asioita yhdessä opon kanssa, ja vastaavasti kokouksia seuraavana päivänä päätöksistä keskustellaan rehtorin kanssa kahvitellen.
Oppilaskunta rahoittaa toimintaansa pitämällä kahviota, ja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Varat käytetään yhteiseksi iloksi ja hyödyksi; tällä hetkellä on suunnitteilla konsertti yhteistyössä seurakunnan kanssa. Tavoitteena on saada nimekäs esiintyjä, ja sitä kautta iso yleisö – tähän opistolla on loistavat puitteet.

Tuoreimpia uusia juttuja toiminnassa ovat oppilaskunnan oma ilmoitustaulu, sekä aloitelaatikko sen alla. Siihen toivotaan runsaasti ehdotuksia, ideoita, toiveita… Jos kaikki olisi mahdollista, ja kaikki haaveet toteutettavissa, Mirka toivoisi koko koululle yhteistä tekemistä – hyvällä tasolla onnistunutta yhteishengen parantamista. Sitä siis joukolla ideoimaan!

Tarmokas Mirka nauttii puheenjohtajan tehtävistään, joihin kuuluu kokousten valmistelu, niistä tiedottaminen sekä tietysti puheenjohtajana toimiminen. Ilolla hän odottaa myös ensi keväistä valmistumispäiväänsä, jolloin aikoo pitää juhlapuheen – ja kertoa, kuinka hyvin on viihtynyt lastenohjaajakoulutuksessa. Aika opistossa on merkinnyt hänelle paljon: muuttoa omilleen eli itsenäistymistä, tilaisuutta tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin, ja vielä kuin kaupan päälle ammatin hankkimista.