18.6.2014

PALLOILLAAN!

Kuvien myötä iloiset terveiset tänään päättyvältä kolmipäiväiseltä Junnupalloleiriltä, jolla uitiin paljon, juostiin runsaasti ja varsinkin palloiltiin koko ajan. Upeat nuoret ohjaajat Aata, Mika, Henri ja Konsta olivat keksineet monenmoista tekemistä; uutta opittiin ja vanhoja taitoja kehitettiin eteenpäin. Lajikirjossa oli ainakin salibandy, koripallo, lentopallo, jalkapallo, futsal, uinti, pingis, liikuntaleikit, viestit, jumppa, kuntopiiri...












REIPASTA Juhannusta kaikille lukijoille!

13.6.2014

TUOKIO VIRKISTYSLEIRILTÄ

Tänään perjantaina päättyvä, viikon mittainen Sotainvalidien Kymen piirin virkistysleiri teki eilen retken Lustoon, Suomen metsämuseoon. Kaunista harjutietä pitkin ajelimme tutustumaan oppaan johdolla 20-vuotisjuhliaan viettävään museoon hienoine näyttelyineen. Moni vanha, ja miksei uudempikin, näyttelyesine herätti paljon sekä muistoja elämänmatkan varrelta, että keskustelua metsien hoidosta ennen ja nyt.

Museokäynnin lomassa nautimme retkikahvit Luston sisäpihan suojassa.








11.6.2014

YRTTINEUVOJAKOULUTUS



Ensimmäiset yrttineuvojat valmistuivat opistolta viime viikolla. Kurssilla opittiin tunnistamaan yleisimmin käytetyt luonnonyrtit, niiden näköislajikkeet ja varottavat myrkkykasvit. Kurssin päätteeksi opiskelijat järjestivät kaikille avoimen luonnonyrttiretken, jossa perehdyttiin nokkosen, voikukan, mansikan, vadelman ja vuohenputken tunnistamiseen ja käyttöön. Lopuksi opiston grillikatoksella paistettiin nokkoslettuja ja juotiin pihlajajuomaa.

Kaikki kurssilaiset suorittivat yrttineuvojakoulutuksen hyväksytysti. Heillä on nyt pätevyys kouluttaa kauppayrttipoimijoita tunnistamissaan lajeissa. Kurssin opettajana oli keruutuotetarkastaja Anni Rintoo ja tentaattorina keruutuotetarkastaja Annukka Partanen.