30.4.2013

ENSIAPUA

henkilökunnalle!

Meillä on kevään kuluessa mahdollisuus suorittaa EA1 -kurssi henkilökuntakoulutuksena. Kurssin vetää oma erinomainen kouluttajamme Aila Pio, opiston terveydenhuollon opettaja. Seuraavassa tuokiokuvia kurssin ensimmäiseltä jaksolta, jolla opimme mm. elvytystä, verenvuodon tyrehdytystä ja sokkipotilaan hoitoa.

 
 
 
 


Näissä tunnelmissa - ILOISTA, TURVALLISTA VAPPUA!

KIRJOITTAMISEN OPINNOT PÄÄTÖKSEEN



Ilmassa oli kevään merkkejä ja opiskelijoilla iloisia ilmeitä, kun kirjoittamisen perus- ja  aineopinnot saatiin päätökseen opistolla viikonloppuna 19.-21.4.

Kirjoittamisen perusopinnot alkoivat syyskuussa 2012. Viimeisessä tapaamisessa käsiteltiin opettaja Heli Mäkeläisen johdolla laajahkoja tekstikokoelmia. Niitä oli työstetty pidempään ja nyt ne olivat valmiit. Tutun ryhmän päättäessä tunnettiin sekä iloa että eron haikeutta. - Ja kirjoittamisen intoa myös jatkossa! 
                                              
Kirjoittamisen aineopinnot alkoivat helmikuussa 2012.  Professori Tuomo Lahdelma Jyväskylän yliopistosta tuli proseminaariin tarkastamaan kandidaatin tutkielmat. Käsillä oli jännittävä hetki; miten työn esittäminen ja opponointi sujuvat ja mitä mieltä muut ovat työstä. Tutkimusaiheita olivat mm. kirjoittamisen yhteisöllisyys, kirjoittamiskurssille osallistumisen motiivit, unipäiväkirja, esikoiskirjailijan haasteet... Tutkielmat hyväksyttiin; oli huojentunut ja tyytyväinen olo!



Kirjoittamisen perusopintojen tunnilla luettiin tekstikokoelmia mukavasti nojatuoleissa.

 
Perusopinnot - vasemmalta: Arto Niemi, Sirpa Kupiainen, Marjo Tyster, Raija Hahtonen, op. Heli Mäkeläinen, Riitta-Liisa Repo ja Eila Kaukanen.


Proseminaarin jälkeen aineopiskelijat pohtivat itsearviointia opettaja Leena-Kaisa Laakson kanssa.


Aineopinnot – edessä vasemmalta: Marju Wiertola, Annikki Hyytiäinen, Heidi Granat, Marja-Liisa Mutanen. Takana vasemmalta: Jarmo Suonamo, Pertti Laakkonen, Jussi Perälä ja op. Leena-Kaisa Laakso.



24.4.2013

KEPPARITOUHUA




Kuluneena viikonloppuna opiston valtasi varsinainen heppahöperyys, kun reilut kaksikymmentä keppiheppatyttöä ratsasti leirin viettoon.Leirin kantavana teemana oli ekologisuus; niinpä hevoset syntyivät suurelta osin kierrätetystä materiaalista ja luonnosta löytyneeseen "ruumiiseen". Esteradan reippaat lastenohjaajaopiskelijat rakensivat olemassaolevista liikuntavälineistä ja maastoratsastus toteutettiin luonnollisesti Sipiniemen rantapolkuja pitkin.

Ei keppiheppa oikeaa hevosta korvaa, totesi useampikin leiriläinen, mutta kyllä niidenkin kanssa voi suurtallin omistajaksi ja liki täyspäiväiseksi hevostenhoitajaksi päätyä. Leirillä syntyneet hevoset olivat useimmille omistajista 'tieskuinkamonensia', mutta toisaalta jo hyvin koulutettuja ja monissa kilpailuissakin pärjänneitä.

Ensi keväänä uudelleen - vai mitä tytöt?!








  








 





 






   


 





23.4.2013

RUUSUJA JA RÖYHELÖITÄ

toteutettiin viime viikonloppuna sokerimassasta, vispikermasta, marengista...
Juhlakakkukurssin kolmetoista innokasta ja aktiivista opiskelijaa nautti täysin rinnoin Mansikkamäen Eben eli Eija Kuninkaan innostavasta opetuksesta. Teemana oli antaa ja saada uusia ideoita kakkujen (ja miksei muffineittenkin) koristeluun; ja kuten kuvat kertovat, tuloksia syntyi!

Kiitos Eija ja kiitos kurssilaiset!








 



 Tässä mestarin taidonnäytteet.