23.10.2012

SYYSLOMALLA

Viime viikolla opiston ruokalassa oli perin hiljaista. Torstaina, Merja Luukkosen vetämän Nukkekurssin päättyessä, nähtiin sentään selkeästi nuorempaakin väkeä pöydän ympärillä.





 Hattu pois päästä ruokapöydässä, Tarmo!



Kotiin lähdössä. Kiitos kurssista!

16.10.2012

HIIRI OLI MYRSKYSSÄ

Kirkon varhaiskasvatuksen täydennyskoulutuskurssilla syntyi toinen toistaan suloisempia pieniä eläimiä - käsinukkeja, joita käytetään Raamatun kertomusten elävöittämisessä.

Myrskyn kourissa oli siis muitakin kuin tämä pikkuinen hiiri -
















10.10.2012

SIENILLÄ VÄREJÄ LANKOIHIN

Syksyisenä lauantaipäivänä opiston grillikatoksen ympärillä oli useita nuotioita ja niillä isoja kattiloita porisemassa. Opistoniemeä kiertäneet lenkkeilijät ihmettelivät näkyä. Paikalla olivat lankojen sienivärjäyskurssilaiset opettajansa, biologi Anni Markkasen opastuksella kokeilemassa sienivärjäystä.
Samettijaloista, verihelttaseitikeistä, nummitateista ym. sienistä keitettiin väriliemiä, jotka antoivat kauniita ruskan värejä valkoisille ja harmaille villalangoille.







9.10.2012

Maahanmuuttajakoulutus

Maahanmuuttajakoulutuksen tavoitteena on edistää ja tukea aikuisten maahanmuuttajien kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Koulutuksen aikana opiskelijoiden tulisi saada sellaiset kielelliset, yhteiskunnalliset,kulttuuriset ja elämänhallintaan liittyvät valmiudet, joiden avulla he pystyvät selviytymään jokapäiväisen elämän tilanteissa.

Suomen kieli, arjen taidot, opiskelutaidot, yhteiskuntatietous, kulttuurintuntemus ja työelämätaidot opetetaan toisiinsa integroituina kokonaisuuksina. Opiskelijat soveltavat saamansa tiedot ja taidot työelämään tutustumisjaksolla, joka kestää kolme viikkoa.

Tänä syksynä aloittaneessa MAMU-ryhmässä on kaksikymmentä opiskelijaa mm. Venäjältä, Thaimaasta ja Kiinasta. Ryhmässä on oikein hyvä henki ja oppimista tapahtuu huimaa vauhtia!



Maahanmuuttajakoulutusvastaava Antonina Bolgova